Wednesday, January 22, 2014

iv


Cand vrei sa "faci sa fie" asa cum e in loc sa vezi/
intuiesti cum e, (si ulterior sa actionezi ca atare.) se numeste manipulare. Una e sa
faci (numai)cum vrei tu, si alta e sa faci cum
simti/intuiesti. De multe ori, cand insisti sa faci sa fie cum vrei tu, insisti de fapt sa fie cum nu e, caci asa cum e, nu e facut de tine.
A fi asa cum esti, inseamna sa fii asa cum esti, nu sa te faci cum esti(nu ai cum sa "te faci" cum esti).  Felul cum nu esti, e sursa comoditatii, a placerilor,exaltarii, a dorintei eterne de mai mult, etc.
In esenta, nu esti asa cum crezi ca esti, ci asa cum esti,asadar, orice stradanie de a fi altfel(de a face un mod de a fi,care-l numesti al tau sau "tu") schimba doar aparentele,suprafata. Cu alte cuvinte, incerci sa fii altfel decat cum esti in esenta, pentru a-ti demonstra ca esti liber, ceea ce demasca lipsa libertatii ca sursa a acestei acituni. A fi liber inseamna a avea curajul sa fii cum esti, nu sa demonstrezi orgoliului tau ca poti fi liber, fiind neliber.
De vreme ce in esenta esti asa cum esti, este clar ca nu mai e nimic de facut pentru asta. Este singurul lucru pentru care nu mai e nimic de facut. Insa poti face multe pentru a fi altfel. Insa pentru adevar, pentru felul cum esti de fapt, nu exista mai mult,sau mai putin. Strategia de piata, pune accentul pe surogate, nu pe ceea ce este esential,asadar spiritualitatea adaptata la piata, e o spiritualitate surogat, care iti arata cum sa fii altfel(prin metode,tehnici, etc.), nu sa fii cum esti.  Evident, contra cost.
De vreme ce tu esti asa cum esti, ce conteaza e sa nu te mai straduiesti , cu atata ardoare, sa nu fii asa cum esti. (pentru ca nu e cum ti-ai dorit sa fie)

No comments:

Post a Comment